Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Wat we van het boerenprotest kunnen leren

Bij boerenprotest werd het mij ineens heel duidelijk.  

Als boer maak je onderdeel uit van een jarenlange traditie. Met belangenbehartigers op alle posities die er maar toe doen. En als je een keer gaat protesteren dan staat een groot deel van Nederland achter je

Er zijn niet veel beroepsgroepen die dat ook zo kunnen zeggen. Verpleegsters, leraren, politie en defensiepersoneel hebben die luxe positie ook. Maar een machinist, supermarktmedewerker, cementmaler kent dat fenomeen niet. En als ZZP’er hoef je over staken al helemaal niet na te denken

In de afgelopen jaren hebben vakbonden zich buitenspel gezet door te veel aandacht te geven aan oudere werknemers. Die contracten hadden die door geen werkgever meer gewenst waren. En kijk nu: als je rond de 35 jaar bent, dan maak je misschien eindelijk kans op een vast contract. Maar als het aan de werkgever ligt liever niet. 

Gevolg: een groot deel van Nederland voelt zich langzaamaan niet meer gekend. Voelt zich ondergesneeuwd in een wereld van zorgverzekeringen, pensioenkortingen, huisjesmelkers of woningbouwcorporaties en alsmaar stijgende kosten voor…. Eigenlijk alles. 

Het wordt tijd om heel langzaam deze situatie tot je door te laten dringen.  

Een deel van onze inwoners kan nu nog net aanhaken. Maar dat duurt niet lang meer. Een groot deel is al afgehaakt. En de techniek kan ervoor zorgen dat die groep straks nog groter wordt. Dat is meer dan zorgelijk. Dat is een afschrikwekkend toekomstperspectief. 

En: het is de nieuwe realiteit. 

Een waar je zelf mee aan de slag moet. Want vanuit de officiële instanties gaat dat niet gebeuren. Die zijn er alleen nog maar voor de echt schrijnende gevallen. En daar wil je niet toe behoren. 

Dus: hoe jonger je bent, des te beter. Dan heb je alle tijd om met kleine stapjes te sparen voor de toekomst. Om structureel te werken aan minder geld uitgeven. Om bewust te worden van de kracht die deze twee dingen samen hebben. Iedere maand een tientje meer sparen en een tientje minder uitgeven kan soms al een heel verschil zijn. Verdien je meer, dan is dat natuurlijk nog beter. 

Creëer je eigen boerenprotest. Denk aan je toekomst. 

armoedebestrijding

Wil je meer Grip op je Geld?

Wat verdien je? Wat geef je uit?

Dit zijn twee belangrijke vragen. Het antwoord op deze vragen weet je misschien niet eens. Doodzonde! Zo krijgt geld grip op jou. Dat is echt niet de bedoeling.

Schrijf je in om erachter te komen wat je moet doen omde controle en je toekomst terug te krijgen!

Grip op je geld begint hier!

Lees ook dit:

Wil je meer lezen?

grip op geld

Minder geld uit geven?

De wetenschap over minder uitgeven. Minder geld uitgeven wordt steeds belangrijker. Door een terugtredende overheid zijn consumenten steeds meer op zichzelf aangewezen als het gaat

huren

Huurders de pineut

Het kopen van een huis is een van de grootste financiële beslissingen die je doet in het leven. En wie dat een paar jaar geleden