Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Energierekening fors omhoog!

De gemiddelde energierekening is net enorm gestegen. En de reden daarachter is niet geheimzinnig. De prijzen op de markt zijn echt door het dak gegaan! En voor jou privé heeft dat nogal wat gevolgen. We werken voorlopig nog vaak thuis, dus gebruik je meer stroom. En omdat de herfst is aangebroken stoken we weer om de boel warm te houden. Laten we hopen op een zachte winter!

Als je een flexibel energiecontract hebt (wat dus regelmatig aangepast kan worden) schrik je je lam van het nieuwe termijnbedrag. Deze huishoudens zijn daardoor honderden euro’s meer kwijt.

Veel blijft onduidelijk

En volstrekt onduidelijk is ook hoe straks een nieuwe regering huiseigenaren gaat ondersteunen om energie te besparen. Die krijgen wel al sinds 2018 maandelijks een overzicht van hun energieverbruik, maar dat leidt er nog niet toe dat mensen ook echt zuiniger omgaan met stroom en gas. Meer dan dat blijft vooralsnog uit. En dat vinden wij erg magertjes.

De goedkoopste energie is de energie die je niet hoeft te gebruiken.

Aan de hoge energieprijs van dit moment kunnen we niet veel doen. Als je geen vast contract hebt dat nog even doorloopt, dan moet je dat even slikken helaas. Wel kun je er alles aan doen om je energierekening naar beneden te krijgen, qua verbruik. Dus je moet je warmer gaan kleden. Met een dekentje op de bank Netflixen. De gordijnen wat eerder dicht doen (en hang ze niet voor de verarming!). En misschien kun je eens op onderzoek uit waar in jouw huis warmte ‘weglekt’.

En wat dacht je van iets korter douchen? De deuren dicht houden. De verwarming standaard een graadje lager zetten. Verwarm alleen de ruimtes waar je vaak bent. Zet de verwarming een uur voordat je naar bed gaat alvast uit (en als je het koud krijgt, dan weet je dat je op moet staan).

Hulp bij geld besparen
De energietransitie houdt ons nog wel even bezig

Heb je zonnepanelen?

Het vervangen van de regeling rond zonnepanelen is ook nog niet geregeld. Wel blijft het tarief waartegen stroom terug geleverd kan worden aan het net tot 2023 het zelfde. Dat is in de zogenaamde ‘salderingsregeling’ geregeld.

Op je energierekening staat hoeveel energie je geleverd hebt gekregen van het energiebedrijf. Dat staat vermeld in kWh. Daarvan wordt de energie die je hebt terug geleverd afgetrokken. Deze aftreksom heet salderen.

Onderzoek of je energierekening goedkoper kan!

Wil je weten of je geld kunt besparen op je energierekening? Doe dan de test door je gegevens te gebruiken om een onafhankelijke berekening te maken. Wij vinden het erg belangrijk dat je dat ieder jaar een keertje doet.

Zo hou jij je kosten onder controle. En dat is wat je wilt.

Kijk voor meer informatie op deze pagina:

armoedebestrijding

Wil je meer Grip op je Geld?

Wat verdien je? Wat geef je uit?

Dit zijn twee belangrijke vragen. Het antwoord op deze vragen weet je misschien niet eens. Doodzonde! Zo krijgt geld grip op jou. Dat is echt niet de bedoeling.

Schrijf je in om erachter te komen wat je moet doen omde controle en je toekomst terug te krijgen!

Grip op je geld begint hier!

Lees ook dit:

Wil je meer lezen?

huren

Huurders de pineut

Het kopen van een huis is een van de grootste financiële beslissingen die je doet in het leven. En wie dat een paar jaar geleden

zzp pensioen

ZZP’er gaat niet met Pensioen

ZZP’er vindt Pensioen te duur Pensioen? Daar moet je zelf iets aan doen! Zeker nu zelfstandigen weer optimistischer zijn over hun financiële situatie. Ze krijgen

snel geld verdienen

Snel geld verdienen

Het is misschien wel de meest gestelde vraag: Hoe kan ik snel geld verdienen? Iedereen die wel eens krap bij kas zit herkent vast en